Spouwmuur­isolatie

Tot 30% ISDE subsidie

Wil je besparen op energiekosten en het comfort in je woning verbeteren? Spouwmuurisolatie is een slimme investering voor zowel je portemonnee als het milieu. Veel woningen, vooral die gebouwd voor 1980, hebben onvoldoende geïsoleerde spouwmuren, wat leidt tot onnodig warmteverlies. Dit zorgt niet alleen voor hogere stookkosten, maar ook voor een minder aangenaam binnenklimaat. Door je spouwmuren te isoleren, houd je de warmte binnen en de kou buiten. Bovendien draagt goede isolatie bij aan een lagere CO2-uitstoot, wat beter is voor het milieu. Laat je spouwmuren vandaag nog isoleren en geniet van een warmer, energiezuiniger huis!

“Ruim eenderde van het warmteverlies van een gemiddelde woning vindt plaats via het geveloppervlak.”

Voor elk spouw de best passende isolatie

Niet alle woningen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie, omdat niet elke woning over een spouwmuur beschikt. Ontdek hieronder op basis van het bouwjaar van jouw woning of deze geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Neopixels-spouwmuurisolatie
R

Hoge isolatiewaarde

R

Snelle en veilige vulmethode

R

Minder schade aan de muur

EnverifoamXD-logo-1-960x331
R

Uitstekende isolatiewaarde

R

Waterafstotend

R

PERFECT VOOR HET NA-ISOLEREN VAN BESTAANDE SPOUWEN

Tot 30% ISDE subsidie

Profiteren van isolatie

Woningisolatie biedt aanzienlijke voordelen, zoals energiebesparing, verhoogd wooncomfort en verminderde ecologische voetafdruk, terwijl het de waarde van je woning kan verhogen.

verhoogd-wooncomfort

VERHOOG JE WOONCOMFORT

Doordat de warmte in huis blijft, wordt de binnentemperatuur meer constant. Er ontstaat een fijnere woonsfeer en meer wooncomfort.

kostenbesparing

BESPAAR KOSTEN

Woningisolatie is een investering die zichzelf weer terugverdiend! Je kan tot 30% besparen op je energierekening.

milieu

GEEF OM HET MILIEU

Minder stookkosten betekent ook minder CO2-uitstoot. Woningisolatie is dus een goede keuze voor het milieu.

geluidsisolatie

VERBETER DE GELUIDSISOLATIE

Woningisolatie helpt ook om geluidshinder van buitenaf te verminderen, geniet van meer rust in huis.

woningwaarde-vermeerderen

VERMEERDER JE WONINGWAARDE

Uw huis krijgt een beter energielabel door goede woning‑ isolatie. Dat werkt waardeverhogend voor uw huis!

subsidie-woningisolatie-GW

Subsidie aanvragen voor Spouwmuurisolatie

Wist u dat u, wanneer u 1 of meer energiebesparende maatregelen treft u profiteert van de subsidieregeling? De vergoeding voor spouwmuurisolatie is in 2024 bij alleen deze maatregel € 4,- per m2 en bij minimaal 2 maatregelen € 8,- per m2. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina over de subsidieregeling.

Is Jouw woning geschikt voor spouwmuur­isolatie?

Niet alle woningen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie, omdat niet elke woning over een spouwmuur beschikt. Ontdek hieronder op basis van het bouwjaar van jouw woning of deze geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Tot 1925

Woningen uit deze periode hebben meestal geen spouwmuur. Voor deze woningen wordt vaak een ander type muurisolatie gekozen.

1925 – 1974

Woningen uit deze jaren hebben meestal een spouwmuur, maar deze is vaak nog niet geïsoleerd. Voor deze woningen kan spouwmuurisolatie een uitstekende manier zijn om op energiekosten te besparen.

1975 – 1990

Woningen uit deze periode hebben meestal een spouwmuur, die vaak al licht geïsoleerd is. Hier is echter nog veel ruimte voor verbetering.

1990 en later

Woningen uit deze bouwjaren zijn vaak al geïsoleerd, maar nog niet altijd voldoende. Na-isolatie kan voor deze woningen een goede oplossing zijn om de isolatiewaarde te verhogen.

Het is belangrijk om te weten of jouw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie en advies. Samen zorgen we ervoor dat je woning optimaal geïsoleerd is, wat bijdraagt aan een comfortabeler binnenklimaat en lagere energiekosten.

Komt Jij in aanmerking voor subsidie?

Doe de subsidiecheck voor woningisolatie! Ontdek welke subsidies beschikbaar zijn en hoeveel je kunt besparen. Het is eenvoudig en snel. Neem nu de eerste stap naar een energiezuiniger en duurzamer huis. Controleer jouw subsidie mogelijkheden vandaag nog

GW-Spouwmuurisolatie-neopixels

Spouwmuurisolatie met EPS Parels, Neopixels

EPS staat voor Expanded PolyStyrene en is beter bekend als tempex of piepschuim, maar dan wel in een zeer hoogwaardige vorm. Dit isolatiemateriaal is niet gevoelig voor temperatuurwisselingen, kan niet inzakken, is bestendig tegen vocht, schimmel en rotting en is vormstabiel. Het isoleren van woningen met deze EPS Parels wordt dan ook al lange tijd op grote schaal toegepast. Onze parels hebben de hoogst mogelijke isolatiewaarde voor parels, λ = 0,033.

ISOLATIE­WAARDE
λ 0,033

Vaak in
1 dag gereed

Hoe gaat spouwmuurisolatie met Neopixels in zijn werk?

Spouwmuurisolatie met Neopixels begint met een inspectie om de geschiktheid van jouw spouwmuur te bepalen. Vervolgens worden gaten in de voegen geboord, waar Neopixels en bindmiddel doorheen gespoten worden. Na de isolatie worden de gaten gedicht met specie, zodat de gevel er weer netjes uitziet. Deze methode verbetert effectief de isolatie van jouw woning.

visuele-controle-spouwmuurisolatie

Visuele controle

We voeren een visuele inspectie uit om te bepalen of jouw spouwmuur geschikt is voor isolatie en/of geschikt gemaakt kan worden voor isolatie.

Gaten-buitenmuur-spouwmuurisolatie

Gaten boren

Op de kruispunten van de voegen en volgens een optimaal patroon worden gaten in de buitenmuur geboord.

Neopixels-en-bindmiddel-inspuiten

Vullen met Neopixels

Neopixels, in combinatie met een bindmiddel, worden via de boorgaten in de spouw gespoten.

gaten-dichten-spouwmuurisolatie

Gaten dichten

De gaten in de voegen worden met specie gedicht, zodat het uiterlijk van de gevel wordt hersteld.

Waarom kiezen voor Neopixels?

R

Hoge isolatiewaarde

De grijze grafietparels onderscheiden zich door hun unieke vorm en hoog grafietgehalte, wat de isolatiewaarde verhoogt doordat grafiet warmte terug reflecteert.

R

Stabiel

Het bindmiddel is een watergedragen high-tech lijm die zorgt voor een stabiele verbinding tussen de Neopixels in de spouw, waardoor mobiliteit wordt voorkomen.

R

Unieke structuur

Een Neopixel bevat meer dan drieduizend gesloten luchtcelletjes. Door deze structuur kan er geen lucht of water in of uit komen. Dit is vergelijkbaar met het dragen van een dikke jas in de winter: de lucht in de jas houdt je warm. Dankzij deze eigenschappen bieden Neopixels meer isolatie per vierkante meter in de spouw.

R

Grotere pareldichtheid

De vorm van Neopixels is platter en ovaler dan gewone parels. Omdat alle Neopixels nagenoeg even groot zijn, passen ze beter in elkaar. Hierdoor zit er minder lucht tussen de parels, wat de isolatiewaarde aanzienlijk verhoogt.

R

Veilige vulmethode

Neopixels gebruikt een speciaal vulpistool dat de Neopixels en het bindmiddel in de juiste verhouding in jouw spouw blaast. Hierdoor ontstaat er geen druk op de muren.

R

Minder schade aan de muur

Met Neopixels worden kleine gaatjes in jouw spouwmuur geboord, wat de kans op schade aan de gevelstenen verkleint. Standaard worden Neopixels gevuld met een diameter van 18 millimeter. Bij kleinere voegen is het mogelijk om met 16 millimeter of zelfs 14 millimeter te vullen.

EnveriFoamXD-voorbeeld

Spouwmuur­isolatie met EnveriFoamXD®

Spouwmuurisolatie met EnveriFoamXD® is een van de meest effectieve isolatiemethoden. Deze methode wordt vaak toegepast bij woningen die gebouwd zijn tussen 1975 en 1990 om de isolatie te optimaliseren. Hierbij worden aan de buitenkant van de gevel kleine gaatjes geboord en wordt EnveriFoamXD® in de gaten gegoten. Omdat het schuim vloeibaar is, bereikt het zelfs de kleinste hoeken, kieren en naden, waardoor de spouwmuur volledig en optimaal geïsoleerd wordt. EnveriFoamXD® heeft een zeer hoge isolatiewaarde, λ = 0,033. In de praktijk valt de isolatiewaarde vaak nog hoger uit! Dankzij de lange polymeren is het een zeer vormvast en stabiel schuim, dat veel langer goed blijft dan alle andere in Nederland gebruikte schuimen. Zelfs als de spouwmuren al een keer zijn geïsoleerd met wolvlokken (verzakking, open plekken) of oud-UF-schuim (deels verpulverd), is EnveriFoamXD® de perfecte en enige oplossing. Het materiaal leent zich namelijk perfect om jouw spouwmuur te na-isoleren. De spouwmuren hoeven niet eerst leeggehaald te worden, waardoor deze manier van isoleren niet alleen beter, maar ook goedkoper is. Voor woningen van na 1975 met een isolatielaag tegen het binnenblad, zoals een glaswolmat of noppenfolie, kan de isolatie vaak sterk verbeterd worden door na-isolatie met EnveriFoamXD®. Na-isoleren met parels of wolvlokken is dan niet mogelijk omdat deze materialen zich niet goed kunnen verspreiden. GW Gevelonderhoud en Isolatie is een van de circa tien Nederlandse bedrijven die deze moderne en hoogwaardige isolatietechniek kunnen en mogen toepassen.

ISOLATIE­WAARDE
λ 0,033

Perfect voor na-isolatie

EnverifoamXD-logo-GW
R

Uitstekende isolatiewaarde

R

Luchtdoorlatend

R

Brandklasse B2

R

Vormstabiel en duurzaam

R

Zeer goede afdichting van alle kieren en naden

R

Waterafstotend

R

Temperatuur ongevoelig

R

Energie-efficiëntie verhogend

R

Perfect voor het na en her-isoleren van bestaande lege spouwen

Waarom GW Isolatie?

Bij GW Gevelonderhoud en Isolatie staan kwaliteit en duurzaamheid centraal. Met jarenlange ervaring in gevelrenovatie en isolatietechnieken garanderen wij een professionele aanpak. Onze deskundige medewerkers gebruiken de nieuwste materialen en technieken voor optimaal resultaat.

parelwagen-gw-isolatie
R

VERTROUWD EN GECERTIFICEERD

R

CONCURRENDE PRIJS

R

VASTE PARTNER VAN HET REGIONAAL ENERGIELOKET

R

PERSOONLIJK ADVIES

R

10 JAAR GARANTIE

Logo-venin
logo-regionaal-energieloket
logo-komo-gecertificeerd
keurmerken-betrouwbare-isolatie-levancier

Je kan bij GW Gevel­onderhoud & Isolatie ook terecht voor:

VLOERISOLATIE

Vloerisolatie-GW
Icynene vloerisolatie

Veilig schuim

Bodemisolatie

GW-bodemisolatie
Neopixels-spouwmuurisolatie

HR++

Projecten

Ontdek de succesvolle spouwmuurisolatieprojecten van GW Gevelonderhoud en Isolatie. Met onze expertise in verschillende isolatietechnieken hebben we tal van woningen energiezuiniger en comfortabeler gemaakt. Bekijk hoe we iedere keer weer zorgen voor optimale isolatie en tevreden klanten.

Informatief

Ontdek onze informatieve artikelen over gevelonderhoud en isolatie, boordevol tips en advies voor optimale woningverzorging.

Voegwerk herstellen, waarom is dat belangrijk?

Voegwerk herstellen, waarom is dat belangrijk?

Het herstellen van voegwerk is essentieel voor het onderhoud van gebouwen en structuren. Dit artikel legt uit waarom het cruciaal is om voegwerk tijdig te repareren. Behoud van Structuurintegriteit Voegwerk speelt een cruciale rol in de structurele integriteit van een...

Subsidie woningisolatie 2024

Subsidie woningisolatie 2024

In 2024 blijft de Nederlandse overheid substantiële subsidies verstrekken voor woningisolatie, gericht op het verminderen van energieverbruik en het verhogen van de duurzaamheid van woningen. Deze regelingen zijn specifiek ontworpen om huiseigenaren te ondersteunen in...

Contact, Advies, Offerte?

Heb je vragen of behoefte aan deskundig advies? Vul ons contactformulier in voor een vrijblijvende offerte of meer informatie. Wij helpen je graag met al je vragen over onze diensten.

keurmerken-betrouwbare-isolatie-levancier
× Hoe kunnen we je helpen?