Natuurvriendelijk isoleren

logo-natuurvriendelijk-isoleren

Bij GW Gevelonderhoud & Isolatie geven we om de natuur. Het isoleren van woningen is goed voor het milieu doordat het energie bespaart, maar soms kunnen natuurbehoud en isolatie elkaar in de weg zitten. Daarom besteden wij extra aandacht aan natuurvriendelijk isoleren, waarbij we ervoor zorgen dat beschermde diersoorten, zoals vleermuizen, niet verstoord worden tijdens onze werkzaamheden. Hierdoor kunnen we jouw woning duurzaam isoleren zonder de natuur te schaden.

kwetsbare-diersoortren-woningisolatie

Bescherming van Kwetsbare Diersoorten

De Wet natuurbescherming stelt dat natuurgebieden, plantensoorten en diersoorten in Nederland beschermd moeten worden. Kwetsbare diersoorten zoals vleermuizen mogen niet verdwijnen en het is verboden om hun verblijfplaatsen te vernielen of te verstoren.

Natuurvriendelijk Isoleren

Natuurvriendelijk isoleren voorkomt dat dieren in de spouwmuur zitten tijdens de werkzaamheden. Niet elk isolatiebedrijf past deze milieuvriendelijke methode toe, omdat hiervoor eerst een speciale training gevolgd en afgerond moet worden.

vleermuis-glijbaan

Ons Protocol

Wij volgen een strikt protocol om te bepalen of maatregelen nodig zijn. Indien nodig sluiten wij alle openingen van de woning af en plaatsen we exclusion flaps, ook wel vleermuisglijbanen genoemd. Deze zorgen ervoor dat vleermuizen wel naar buiten kunnen, maar niet meer terug naar binnen. Dit proces heet het natuurvrij maken van de woning.

Zorgplicht

Als eigenaar heb je een zorgplicht voor beschermde diersoorten en ben je verantwoordelijk voor het aantonen van de afwezigheid van vleermuizen, huismussen, gierzwaluwen, spreeuwen, enz. Ook wij als uitvoerder zijn aansprakelijk. Na de uitspraak van de Raad van State in augustus 2023, kan een sanctie van ongeveer € 4.500,00 worden opgelegd bij overtreding. Daarom respecteren wij de beschermde diersoorten en voeren wij natuurvriendelijk isoleren in om zowel jou als onszelf te beschermen.

Contact, Advies, Offerte?

Heb je vragen of behoefte aan deskundig advies? Vul ons contactformulier in voor een vrijblijvende offerte of meer informatie. Wij helpen je graag met al je vragen over onze diensten.

keurmerken-betrouwbare-isolatie-levancier
× Hoe kunnen we je helpen?